Avui el Sasha ens ha enviat una fotografia i un vídeo per correu electrònic. Envia salutacions a tots els Lleons i ens explica que li agrada molt dibuixar i que, cada matí, fa algun dibuix de les coses que li agraden.
Un dia ens els has d'ensenyar a tots, Sasha, si et ve de gust!
Avui us proposem uns jocs de llegir i escriure per tal de treballar el vocabulari de la primavera. Començarem picant les paraules per a conèixer millor el vocabulari. Mireu el vídeo, escolteu les paraules i... a picar de mans!
Ara que ja coneixeu les paraules, anem a fer el primer joc. En aquest joc, heu de picar les paraules i heu de marcar quants cops piqueu. Esteu concentrats? Esteu preparats? Doncs... endavant!
Com us ha anat, el primer joc? Voleu fer-ne un altre? En aquest segon joc, haureu de trobar les paraules que són iguals. Esteu concentrats? Esteu preparats? Doncs... endavant!
Us ha agradat, el segon joc? Doncs anem pel tercer i últim joc. Aquest ja serà una mica més difícil, ja que sortiran les paraules treballades i algunes altres que també són de la primavera. Podreu triar entre una sopa de lletres, un penjat o endreçar les lletres de les paraules. Esteu concentrats? Esteu preparats? Doncs... endavant!
Avui us proposo que treballem una nova poesia, que es titula Bon dia, amiga primavera. En aquest poema, saludem la primavera demanant-li què ens ha portat. La voleu escoltar? Doncs... endavant amb el vídeo!
I vosaltres? Sabeu què més ens ha portat la primavera? Podeu continuar la poesia amb una nova resposta? Amb els vostres versos i dibuixos, podrem continuar el vídeo. Endavant!
L'Arlet ens ha enviat aquestes fotografies fent l'activitat de la pasta de sal juntament amb la seva germana petita, la Beth. Esperem que us hagi agradat molt fer-ho.
AUJOURD'HUI, MES CHERS LIONS, JE VOUS PROPOSE DE FAIRE DES PLANTATIONS. REGARDEZ LA VIDÉO SUIVANTE ET ENVOYEZ-MOI LES PHOTOS DE VOS DIFFÉRENTES PLANTATIONS.
El Pau ens ha enviat aquestes fotografies de les sortides que fa amb la família en bicicleta o per la muntanya. Ens explica que cada dia fa esport. Molt bé, Pau, ets tot un esportista! Esperem que els altres lleons també puguin fer com tu. Som uns afortunats de poder gaudir de la natura que ens envolta, en aquests moments difícils. Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres, Pau! I ja sabeu, Lleons, animeu-vos a fer esport cada dia, si podeu!
Voleu fer una mica d'esport amb l'Eugènia? Sí? Doncs al següent vídeo l'Eugènia i la seva filla, l'Anna, us proposen una activitat de salts amb rotllos de paper higiènic. Ho voleu provar? A veure com esteu d'equilibri!
Com us ha sortit, Lleons? Recordeu que podeu enviar-li fotografies o vídeos a l'Eugènia fent l'exercici. Segur que la posaran molt contenta! I recordeu que també podeu mirar, sempre que vulgueu, el blog d'educació física. Allà, podreu veure a altres companys i companyes de l'escola fent esport.
Comencem una nova setmana, aquesta vegada acompanyats pel solet. Voleu saber quines activitats tenim preparades per a vosaltres, aquesta setmana? Sí? Doncs ja sabeu, mireu el vídeo!
Aquí teniu una altra d'aquelles activitats que, a la classe, faríem a la pissarra blanca. Aquesta vegada es tracta d'activitats al voltant del conte de la Ventafocs. Podeu triar entre escoltar el conte, fer alguns trencaclosques fàcils o més difícils, activitats de llegir i activitats d'escriure.
En aquest article, us proposo treballar dues qualitats de la música: el fort i el fluix. Per començar, us proposo un joc: en el primer vídeo, escoltareu una obra musical on se senten fragments forts i fragments fluixos. Us proposo que quan soni fort, us quedeu de peu i quan soni fluix, seieu o us acotxeu. Voleu jugar amb mi? Sí? Doncs... endavant la música!
En la llengua de la música, quan el compositor vol que els músics toquin fort, escriuen una F minúscula a la partitura i, quan vol que toquin fluix, escriu una P minúscula. En el següent vídeo, podreu veure una orquestra una mica peculiar que segueix molt bé les indicacions de fort i fluix. Si voleu, també podeu jugar a quedar-vos drets i acotxar-vos!
I ja, per acabar, us regalo la cançó de fort i fluix de la Dàmaris Gelabert. Espero que us agradi molt!
Voleu que anem a la biblioteca? Sí? Doncs esteu de sort perquè la Mònica, la bibliotecària de l'escola, i la Bibliolina, han preparat un conte molt especial per a tots vosaltres.
En aquest article, us proposo dues activitats per treballar l'abecedari en català. En el primer vídeo, us expliquem com podeu fabricar-vos el vostre propi abecedari personal, per poder consultar-lo sempre que necessiteu. Necessitareu una mica d'ajuda però segur que us quedarà molt bé. Us animeu? Sí? Doncs seguiu totes les instruccions del vídeo i... endavant!
Us ha agradat, l'activitat? Si us animeu a fer-la i us ve de gust, recordeu enviar-me alguna fotografia del voste abecedari! En aquest segon vídeo, trobareu una cançó molt divertida per continuar treballant l'abecedari. Així que, Lleons, a ballar i a aprendre l'abecedari!
Avui, hem preparat diversos jocs de llengua. Primer, trobareu 5 jocs, un per a cada vocal. Recordeu quines són les vocals? Exacte: la A, la E, la I, la O i la U. Als 5 jocs, haureu de picar les paraules i dir si sentiu la vocal que estigueu treballant en aquell joc. Esteu preparats? Esteu concentrats? Doncs... endavant!
Ja heu fet els jocs de les 5 vocals? Us han agradat? Recordeu que els podeu repetir sempre que vulgueu. Ara, trobareu tres jocs més per treballar noms de personatges de contes. Podeu triar entre una sopa de lletres, un penjat i un joc per endreçar les lletres de la paraula, ja que surten totes desendreçades. Com sempre, podeu fer-los tots o podeu fer només els que vosaltres vulgueu. Esteu preparats? Esteu concentrats? Doncs... endavant!
En aquest article trobareu dos vídeos d'un personatge que us agradarà molt: la Pinea. Es tracta d'un petit esquirol que busca un espai adequat per a viure. I buscant, buscant, us ensenyarà moltes coses sobre els boscos d'Andorra.
Voleu conèixer la Pinea? Doncs... endavant amb els vídeos!
Heu après moltes coses, amb la Pinea? Segur que sí! Aquí teniu un dibuix d'ella, per si el voleu pintar a casa vostra.
Comencem una nova setmana, amb un inici una mica passat per aigua. Voleu saber quines activitats tenim preparades per a vosaltres, aquesta setmana? Sí? Doncs ja sabeu, mireu el vídeo!
En aquest article, us proposo que fem problemes globals. Recordeu aquells problemes que jo us llegia dos cops i vosaltres havíeu d'escriure la solució a la pissarra blanca, que anàvem a fer-los a la caseta? Doncs sí, són aquells problemes.
Us deixo dos vídeos; el primer, amb problemes fàcils i el segon, amb problemes una mica més difícils.
En aquest article, us proposo fer tres jocs de lectura. En el primer, observareu noms de personatges de contes i, després, haureu de triar quin és igual entre dues possibilitats. Esteu preparats? Doncs, endavant!
Us ha agradat, el primer joc? Doncs aquí teniu el segon. També es tracta d'un joc sobre personatges de contes. En aquesta ocasió, però, haureu de dir quin és el personatge correcte d'entre quatre possibilitats. Esteu preparats? Doncs, endavant!
I aquí teniu el tercer i últim joc. Aquest cop, treballareu amb títols de contes. Trobareu escrit el títol d'un conte i haureu de triar quina de les quatre imatges és la portada del conte. Esteu preparats? Doncs, endavant!